För dig som vill börja tävla i Superkart

Vi får många frågor kring vad det kostar och vad man behöver, hur man går till väga och så vidare.... Här följer lite FAQ kring Superkart. Hör av dig till föreningen om du har några frågor.

 

Hur gammal måste man vara?

Svar: Man skall ha fyllt 18år. F125 Open och SuperVkart 16år.

 

Vad gäller för licens?

Svar: Vanlig Nationell kartinglicens.  Internationell licens är ett måste om du tänkt åka utomlands.

 

Vad krävs för förarutrustning?

Svar: Av CIK-FIA godkänd hjälp, heltäckande skinnställ samt handskar och skor som går upp en bit över arm/ben.

 

Har en Superkart säkerhetsbälte?

Svar: Nej det har den inte. Liksom i kortbanekartar och mc-förare så sitter vi utan säkerhetsbälte. Förarstolen har nackstöd och är kraftigt skålformad för stabilitet i sidled.

 

Vad kostar en Superkart?

Svar: Som i all motorsport så är det svårt att ge ett exakt svar. Begagnade finns från ca 35-50" SEK. En fabriksny Superkart kostar 150-200" SEK. Plånbok och målsättning styr. "The sky has no limit"

 

Var annonseras det Superkart?

Svar: på Gokartmarknaden eller här på vår hemsida finner du objekt till salu. Finns även ett antal interntionella sidor. Om inte annat så hör av dig till styrelsen. Vi bistår gärna med hjälp i ditt sökande.

 

KLASSER:

Superkart Div 1

250cc 2-cylindriga slidmatade motorer med effekt över 100hk

 

 

 

Superkart Div 2

250cc 1-cylindriga motorer med reed-korg och effekt kring 65hk

 

SuperVkart

600cc 2-cylindrig 2-takt från Hirth med variatordrift och ca 70hk effekt.

 

F125 Open

125cc 1-cylindriga motorer med reed-korg och effekt kring 45hk. Du använder antingen ett Superkartchassie eller kortbanechassie* från KZ2. Väljer du kortbanechassie så måste påkörningsskydd från Superkart användas. Dessa kan köpas från PVP i Danmark http://www.pvpkart.com och fästpunkter svetsas fast för frontbåge och sidobågar.

* Ombyggnad av påkörningsskydd måste utföras enl CIK-FIA reglemente för långbana krävs. Karten på bilden ovan är EJ ombyggd.